divendres, 16 d’octubre del 2015

El masclisme del dia a dia

No cal ni sortir de casa per a trobar exemples de masclisme i discriminació envers la dona. Si encenem la televisió i esperem a que arribin els anuncis, segurament en veurem més d'un de productes de neteja. Heus aquí el problema del tema: en la gran majoria d'aquests anuncis, no és pas un home el que es lamenta perquè se li ha espatllat la rentadora o perquè els plats del rentavaixelles no han quedat nets del tot. En tots, o quasi tots aquests anuncis, és una dona la que apareix en pantalla. Aquest fet tan simple és un dels exemples més clars de masclisme actual. A través d'aquests anuncis, s'atribueix a la dona un paper domèstic i es normalitza la seva posició domèstica.
 via: http://papeldeperiodico.com/2014/04/21/apuntes-sobre-la-problematica-del-machismo-en-la-publicida


No només són els anuncis de productes de neteja que tenen aquest component masclista. Molts anuncis de cotxe, fragàncies masculines i altres tenen components tant masclistes que és difícil creure que siguin actuals.
Aquí trobem un anunci dels desodorants AXE, molt venuts arreu del món, que va ser prohibit a diferents països per l'alt component masclista que contenia:  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada